Kring Nieuwerkerk e.o. bijeen 2 juni 2024

Afgelopen zondag hadden we onze kring bijeenkomst bij Tjitske G. We verwelkomden onze nieuwe leden Cees v.d. J en Loek N. We hadden allemaal ons ‘huiswerk’ gedaan en het hoofdstuk gelezen getiteld “Hebreeën – Preekmail” uit het boek “Intussen is het ook weer droog geworden” van Alex van Ligten (we lezen daar al uit sinds 2013…). Truida had dit keer de voorbereiding gedaan. De brief bleek geen brief te zijn maar meer een preek volgens Alex. Over de inhoud werd door ons verschillend gedacht (ja, we zijn doopsgezinden…). Maar we waren het er allen over eens dat de afsluitende alinea’s van Alex heel mooi waren, zowel in betekenis als in taalgebruik. Ze luidden als volgt:
“Het niet weten, maar wel hopen, en van daaruit handelen. Dat is het”. En als afsluitende alinea: “Kortom, houdt vast aan wat je als heil is toevertrouwd. Blijf trouw en wees vrijmoedig en betrouwbaar. En geloof. Dat is: houdt moed, houdt de hoop vast en heb lief.”

We genoten daarna van een gezamenlijke lunch en konden elkaar ook nog verder bijpraten over wat ons bezig hield, zoals onze vakanties, het dagelijks leven, verkiezingen, enz. Een fijn moment samen. Volgende bijeenkomst maandag 15 juli 15.00 met aansluitend bbq in OBL bij M&B. We horen nog van Ineke wat we lezen want zij bereidt voor. OBL, 5 juni 2024